Maken är hemma och ordningen är återställd. Bryt skinkan i bitar och fördela över salladen. Toppa med pinjenötter (som man med fördel kan rosta i en torr stekpanna), färsk timjan och lite honung
Biffar smaksatta med vitlök, citron och oregano. Potatismjölet gör att de blir fasta och inte smular. Servera med råstekt potatis, tzatziki och en grekisk sallad innehållande sallad, tomater, oliver, fetaost, gurka och rödlök
Sallad med jordgubbar, tomater, fetaost ochavokadoDet är många av sommarens bär och frukter som passar bra till den feta och krämiga fetaosten, och jordgubben är absolut ett av dem
Toppa med grovhackade nötter, skivad avokadooch sköljda blåbär. Skölj och strimla rödkål och sallad. Skölj och skiva aprikoserna och skölj och finhacka basilika
Hacka lök, avokadooch blanda med kesella, räkor, dill, salt och peppar. salt och peppar. ½ avokado. Hacka lök, avokadooch blanda med kesella, räkor, dill, salt och peppar
Kikärterna följde med i en Smakbox och passade ypperligt i den här salladen. avokado. Lägg över kikärter, avokado, fetaost, passionsfrukt, krydda med svartpeppar
Skala och skiva löken tunt. Skölj spenaten och skölj och skiva nektarinerna tunt. Blanda färsen med ägg, senap, salt, svartpeppar och torkad basilika i en bunke
Lägg upp ruccola på en tallrik. Ni som följer Citroncest, har säkert märkt det eftersom just avokado förekommer i vart och varannat recept nu för tiden
Blir hungrig igen bara av att hålla på med bilderna och skriva receptet. Det ska va nu den här gråa, regniga novembertiden som vi lyxar till helgerna med utländska smaker, minnen från Grekland och härliga, krispiga färger på mat och sallad
En fräsch sallad emellanåt är inte helt fel och även här har vi Afrika som inspiration med den fantastiska chermoulan som piffar upp till helt andra smaker än vad vi är vana vid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.