Det här receptet är på oxfilé men det går lika bra med tex ryggbiff, rostas eller entrecote. Här kommer iallafall recepten på allt du ser på tallriken (förutom salladen – men ett tips är att ha nåt sött i salladen tex granatäpple eller mango) och i vilken ordning jag skulle lagat maten för att få så mycket tid som möjligt med gästerna
Skysås med portvin. 1 dl vetemjöl att kavla ut med. 600 gram hel oxfilé, gärna mittbiten, putsad. 3 plattor smördeg (9x17 cm) eller ca 30 cm smördeg på rulle
Får väl villigt erkänna att jag misslyckades med mitt första beaförsöka för några veckor sedan. Rör inte runt, det är meningen att alla salter ska sjunka till botten, det vill vi inte ha med
Allt blev underbart gott, det enda som var (för mig) en liten besvikelse var bearnaisesåsen. Eftersom vinet har en lätt ton av peppar i sin smak passade det utmärkt till den saltade och pepprade utskurna biffen
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Använd strimlad oxfilé, lövbit eller lövbiff. Perfekt fredagsmat, med andra ord. Man kan aldrig misslyckas med ingredienser som soltorkade tomater, vitlök och grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.