Sesam- eller rapsolja. Enlättlagad rätt medbiff och broccoli inspirerat från det kinesiska köket. Skär köttet i lövtunna bitar, lättast är om köttet är lite fryst när du skär den
(Det går att steka dem klara på spisenmedmen jag tycker det går lättare i ugnen). Här gjorde jag en variant med blomkål & broccoli och hade lite rester av kokt quinoa som jag blandade i denna gång
Minns du morots- och jordnötsbiffarna jag lagade i november. Kvar från originalet har du såklart denlätt formbara färsen och den goda sältan från jordnötterna
Häll allt i stekpannan igen och slå över teriyakisåsen. Fräs broccolin. Koka nudlarna och stek även dem. Servera nudlarna och häll över köttblandningen
I söndags var det ju såklart matlåde-daxigen och Nicke gjorde sina egna specialbiffar. Vänd på biffarna och häll på en påse frysta wokgrönsaker och en bukett broccoli i bitar
Rör ner biffen och smaka av med salt. Krydda medspiskumminen. Kinamat tycker jag alltid är gott gör det allt för sällan hemma i mitt kök men i lördags slog vi på stort och gjorde dennakinesiska rätt som är försvenskad så vi ska kunna äta utan att det blir allt för stark men det var hett ändå
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Vill mest slappa, ha det bra och slöa… Kvällsmaten ska vara, ”snabb – lätt o laga – och god”. Man kan aldrig misslyckas medingredienser som soltorkade tomater, vitlök och grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.