Hos oss blev det en finbitbiff på lördagen med en klassiskwhisky och pepparsås. Biffen var av god kvalité och med en fet fin kappa på som inte putsas bort utan ska vara med då man steker köttet
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske litekycklingspettmed jordnötssås och friteradkycklingmed sötsursås
Krydda med salt och grovmalen svartpeppar. svartpeppar. Använd strimladoxfilé, lövbit eller lövbiff. Man kan aldrigmisslyckasmedingredienser som soltorkade tomater, vitlök och grädde
Smaka av med salt och peppar och ev mer chilisås beroende på hur starkt du vill ha det. Den här brukar jag varieramedlite av varje, beroende på vad jag har hemma
Skär biffeni små strimlor. Servera medjasminris. Lägg i köttet och stek tills köttet fått färg. Om biffen är nästan fryst så är det enklare att dela/strimla
Jag tycker många grönsaksbiff-recept som jag stött på i själva verket har visatsig vara en pannkakssmet med grönsaker i (nog för att det är gott men jag vill ha riktigavegebiffar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.