1600 g
biff utskuren smör till stekning flingsalt nymald peppar 4 st schalottenlökar 2 st morötter 2 dl crème fraîche 1 msk kalvfond 1.5 dl vatten 1 tsk kinesisk soja 1 msk dijonsenap 1.5 msk grönpeppar i lag 1 msk konjak kan uteslutas 1.5 dl cornichoner små gurkor hackad persiljaStrimla köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Salta och peppra, och ställ åt sidan.
1 Skala
och klyfta löken. Skala och skiva morötterna tunt. Fräs lök och morötter sakta i en stekpanna med smör, ca 10 minuter. Tillsätt crème fraiche, fond, vatten, soja, senap, grönpeppar och konjak och koka upp.
1 Tillsätt
köttet och koka under lock, ca 10 minuter. Vänd ner cornichoner. Smaka av med salt och strö över persilja.
Under tiden blanda Crème fraiche med Sweete ChiliAsia, hacka tomater, lök, och champinjonerna, lägga ner allt röran förutom osten, där tar du endast hälften, resten ska strös på innan den ska ini ugnen
Eftersom jag är gravid, och gillarmitt kött sådär härligt rosarött, har det inteblivit att vitillagat någon av de finare köttdetaljerna så ryggbiffen får snällt vänta tillsbebisen har kommit
Kryddig och mustigindisk curry med kyckling. Passar att serveras med naan eller ris. Raita är också väldigt gott bredvid grytan, särskilt om man har ichili för att bryta av hettan
Nu tycker jag det är dags att damma av en gammal klassiker. En väldigtsmakrik och tacksam rätt att laga då kött och sås sköter sig själv i ugnen och du kan lägga tid på tillbehör såsom ris, potatismos, gratäng, kokt potatis eller som jag gjort idag
Får jag presentera en fantastiskt god pastasås med lövbiff, champinjoner, crème fraiche och vitlök. Vanligtvis föredrar jag den fetare varianten av crème fraiche, men den här rätten blir bäst med lättcrème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.