Biff i grönpepparsås
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g biff
  • 1 smör
  • 1 flingsalt
  • 14 st schalottenlökar
  • 12 st morötter
  • 12 dl crème fraîche
  • 11 msk kalvfond
  • 11.5 dl vatten
  • 11 tsk kinesisk soja
  • 11 msk dijonsenap
  • 11.5 msk grönpeppar
  • 11 msk konjak
  • 11.5 dl cornichoner
  • 1 hackad persilja
  • 1600 g biff utskuren smör till stekning flingsalt nymald peppar 4 st schalottenlökar 2 st morötter 2 dl crème fraîche 1 msk kalvfond 1.5 dl vatten 1 tsk kinesisk soja 1 msk dijonsenap 1.5 msk grönpeppar i lag 1 msk konjak kan uteslutas 1.5 dl cornichoner små gurkor hackad persiljaStrimla köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Salta och peppra, och ställ åt sidan.
  • 1 Skala och klyfta löken. Skala och skiva morötterna tunt. Fräs lök och morötter sakta i en stekpanna med smör, ca 10 minuter. Tillsätt crème fraiche, fond, vatten, soja, senap, grönpeppar och konjak och koka upp.
  • 1 Tillsätt köttet och koka under lock, ca 10 minuter. Vänd ner cornichoner. Smaka av med salt och strö över persilja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.