Förutom kåldolmar är det här min favoriträtt när det gäller husmanskost, just därför blev jag löjligt mallig när jag lyckades få till ett par vegetariska biffar som blev alldeles perfekta i konsistensen
Lägg biffarna på smörpapper. Skär ett rutmönster i biffarna. Skala och finhacka löken och stek i en stekpanna med 1 msk matfett utan att den får färg, ca 2 minuter. Forma smeten till ca 8 biffar som är ca 1 1/2 cm tjocka. Stek biffarna, några i taget, på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida
Vill man göra allt själv är det bara att skala och tärna sin egen potatis och sedan råsteka den. "Biff à la Lindström skapades av Maria Kristina Lindström i Stockholm
Skala och hacka löken fint och finhacka rödbetorna. Forma små biffar och stek dem hastigt i smör, de ska inte vara helt genomstekta utan lätt rosa inuti
Forma små biffar och stek dem i smör och rapsolja 3-4 minuter på varje sida. En riktig husmansklassiker, som jag här serverar med ugnsrostade rotfrukter och senapskräm
Biff á la Lindström. Forma biffar (jag använder ofta ett dl mått för att få samma. storlek på biffarna. Stek biffarna i smör på medelvärme till 71 graders innertemp
En klassiker som vi glömt bort sen vi började med LCHF är Biff à la Lindström. Biff à la Lindström LCHF 4-5 port. Forma till 12 biffar och bryn dem i smör ca 2 minuter på varje sida. Biff la Lindström LCHF 4-5 port
Forma till sex rejäla och goda biffar. Tjoffa ihop hela konkarongen och arbeta ihop färsen ordentligt. Stek dem i smör på medelvärme i 3 minuter per sida sisådär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.