4 msk
ströbröd 1 msk potatismjöl 1,5 dl vatten ca 1,5 dl hackade inlagda rödbetor 2 msk finhackad röd lök (stek resten av löken som tillbehör) 2 msk hackad smörgåsgurka eller 2 msk gurkmix eller bostongurka ev. 1 msk kapris 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 400 g nötfärs 1 st ägg smör att steka i
hackade inlagda rödbetor stekt röd lök 200 g sockerärtor eller gröna bönor persilja
Forma till sex rejäla och goda biffar. Tjoffa ihop hela konkarongen och arbeta ihop färsen ordentligt. Jag lade dem en stund i ugnen också för att vara säker på att de blev genomvarma
Rör i rödbetor, gurka, färs, potatismjöl, salt och peppar, och blanda till en smet. Låt ströbrödet svälla i en skål med vatten i 5 minuter. Forma 4 biffar och stek i smör ca 4 minuter per sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.