Vad tyckte du extra mycket om som barn. Själv minns jag mammas snabblimpa som helt ljuvlig. En sådandär simpel filmjölkshistoria med grahamsmjöl, sirap, brödkryddor och bikarbonat som tog fem minuter att röra ihop
Ibland är det så skönt att äta något som någon annan lagat. Här hemma blir det ofta så att jag planerar och lagar maten, på grund av att jag ofta är den som först kommer hem
Jag älskar när det går att kombinera många nyttiga ingredienser i en och samma rätt. När det dessutom går superlätt att laga, passar till det mesta och smakar fantastiskt gott, då är det en "keeper"
Nu är det dags för en närmast osannolik användning av citron. Det är Hesh Goldstein, som har radioprogrammet Health Talk i Honolulu sedan 1981 som rapporterar om det på Healthy cures
För att mildra den oönskade bieffekten brukar jag dricka en kopp av det här örtteet några gånger i veckan, och det har till min stora förvåning faktiskt visat sig göra nytta
Förra veckan fick jag ett paket från ett företag jag aldrig hört talas om Four Sigma Foods, ett gäng finnar som startat upp ett företag i England kring naturliga adaptogena örter och läkesvampar, helt utan tillsatser och utan kemi
1 december var jag uppe i Varkile på Orust vid en slakeributik som säljer närproducerat kött. Jag var där för att köpa en obehandlad julskinka för att rimma själv
Det finns så mycket vi. ännu inte vet om maten. För 20 år sedan tänkte man att frukter och bär var. nyttigt att äta främst pga att de innehåller mycket C-vitamin
-15 och temperaturen sjunker stadigt. Men kallt eller inte, idag var det bara att sätta sig i bilen och åka till grannstaden Nykarleby eftersom jag hade bokat in både hårfrisörska och tandläkare
(Fyllningen är chokladganache, 2dl grädde+75 gram 55%choklad) Färgen höll bra i ugnen men bieffekten var att tungan färgades blå när man ätit några stycken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.