Rotsaker tillsammans med kycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg den tillsammans med kycklingdelarna i dubbla plastpåsar
Servera kyckling och rotsakermed smulad ädelost, flingsalt och hel bladpersilja. Sätt in kycklingen i ugnen och låt steka medrotsakerna de sista 10-15 minuterna
Bara att skala alla rotsaker som du vill ha. Salta och lägg kycklingen uppe på alla rotsaker. - 8 potatisar- 5 palsternackor- 6 morötter- 4 rödbetor- 1 rödlök- 1 burk Black eye bönor (eller någon annan sort som du gillar av bönor) Ekologiska finns från "Kung Markata"- 8 Svenska färska Kyckling ben som jag kryddar med en krydda från "Krusmyntagården" FavoritkryddaServera med limechutneyDela alla rotsaker i klyftor och lägg i en långpanna med lite rapsolja. När det är 10min kvar häller jag över bönorna och låter gå med allt i ugnen
Skiva rotsakerna och bred ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Smörj en ugnsform med lite olja. Sätt därefter in ugnsformen med fisken i nedre delen av ugnen, under plåten medrotsaker
Man sätter in lammet i ugnen – och så läser man en bok eller gör något annat trevligt. Efter fem timmar tar man ut ett supermört kött med en maffig vinbuljong, som man använder till dillsåsen
Första gången jag tillagar falukorv i ugn tillsammans med grädde vilket är en gåta nu när det känns ganska självklart (säkert hopplöst "efter" men ändå)
Men vi har en underbar dag framför oss, med en sol som skiner så vackert på den snön som vi fått. Gårdagens middag gick i vårenstecken, med sparris, gott
Hade kunnat toppa fisken också med osten och peston, men lite ombyte skadar aldrig. Lade ner hela tomater i formen tillsammans med falukorven, så de fick bli klara samtidigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.