Bibimbap på entrecôte med chilipicklad gurka
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g nötkött, i lövtunna skivor, t ex entrecôte 1,5 msk japansk soja 1 msk strösocker 2 tsk sesamolja 1 msk vitt vin 2 klyftor vitlök, rivna 5 cm purjolök, tunt skivad 4 dl koreanskt ris (eller japanskt ris) 20 rädisor, delade i kvartar 3 dl kimchi (hemgjord eller färdigköpt) 4 ägg gochujang (koreansk chilipasta)
  • Marinerad spenat200 g färsk spenat 1 msk japansk soja 1 salladslök, fint skivad 1 msk sesamolja 1 msk rostade sesamfrön
  • Sesammarinerade böngroddar150 g böngroddar (från mungbönor) 1,5 tsk salt 2 tsk sesamolja 2 tsk rostade sesamfrön
  • Chilipicklad gurka1 gurka (stor) 2 salladslökar, fint skivade 1 tsk ättika 2 tsk strösocker 1 tsk salt 2 tsk koreanskt chilipulver

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.