En helt vanlig vardagskväll letade jag runt efter recept på en koreansk ”bowl”, Bibimbap. Men allt jag hittade verkade så komplicerat – inte alls gjort för en vardag när maten måste fram på bordet snabbt
Bibimbap - Koreanskt ris med marinerat kött och blandade grönsaker. Sedan en tid tillbaka har jag nosat runt på koreansk mat och en återkommande rätt är bibimbap
Bibimbap är inte en sträng ur en jazzig låt, även om det låter så. Nej, det är en klassisk, koreansk maträtt som påminner mycket om vår svenska pytt i panna
“Bibimbap” betyder “blandade ris”. Jag gillar Koreansk mat mycket. Bibimbap serveras som en skål med varm vitt ris toppad med namul (sauterade och kryddat grönsaker) och gochujang (chilipeppar paste)
“Bibimbap” betyder “blandade ris”. Jag gillar Koreansk mat mycket. Bibimbap serveras som en skål med varm vitt ris toppad med namul (sauterade och kryddat grönsaker) och gochujang (chilipeppar paste)
Rör ihop vinäger, sukrin melis och salt och häll över morot-och gurkstrimlorna. Vegetarisk Bibimbap. Jag tycker att det är kul att skapa och smaka, för mig nya rätter och igår gjorde jag koreansk husmanskost, fast vegetarisk
Lägg grönsaker och fetaost ovanpå potatis- och köttröran. ( om man äter mycket sås - gör dubbel sats). Lägg i köttet och låt det stå och dra 5-6 timmar. Ställ långpannan i mitten av ugnen ca 25-30 min. 3-4 pressade vitlöksklyftor
Vi hade främmande i lördags och bjöd då på denna grekiska pyttipanna. Grekisk pyttipanna 6 port. ca 10-12 potatisar. 4-5 tomater. 2-3 rivna vitlöksklyftor. Ställ in i ugnen i 225 grader i ca 30-40 min. Ställ in i 5-10 min till. ca 10-12 potatisar. 4-5 tomater
En grekisk pyttipanna är inte alls lik den skolmatspyttipanna vi är vana vid. Köttet ska marineras i minst 6 timmar eller ännu hellre över natten i en chili- och vitlöksmarinad. Grekisk pyttipanna8 portMarinad3 fläskfiléer3 dl matolja2 msk soja4 tsk sambal oelek4 vitlöksklyftorIngefäraSaltPepparTill formen2 kg potatis2 tsk flingsalt2 röda paprikor1 rödlök (stor alt. 2 små)5 tomater300 g fetaostVitlökssås5 dl crème fraiche1 dl majonnäs2-3 vitlöksklyftor1/2 lime (saften)1 tsk grekisk salladskrydda (eller annan örtkrydda)Putsa filéerna och skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Grekisk pyttipanna redo för servering 8 port. 2-3 vitlöksklyftor
Lika god att tillagas med kött- eller veggofärs. Koreansk färs är en riktigt god rätt som du enkelt slänger ihop på max 30 min. 4 portioner 500 g färs av valfri sort (kött- eller veggofärs) 3 st vitlöksklyftor 2 salladslökar Olja till stekning Sojasås. Inlägget Koreansk färs- Middag på 30 min dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Lägg grönsaker och fetaost ovanpå potatis- och köttröran. ( om man äter mycket sås - gör dubbel sats). Lägg i köttet och låt det stå och dra 5-6 timmar. Ställ långpannan i mitten av ugnen ca 25-30 min. 3-4 pressade vitlöksklyftor. 1 kg fläskfilé eller kycklingfilé ca ( brukar ta 1 fläskfilé + 2 kycklingfilé till en sats marinad) Marinad 1,5 dl olja 1,5 tsk sambal oelek 2 msk soja 1 msk malen ingefära 3-4 pressade vitlöksklyftor Salt Peppar Creme fraichesås. ( om man äter mycket sås - gör dubbel sats) 2 dl creme fraiche 2 msk majonnäs 1 pressad vitlöksklyfta 1 tsk italiensk salladskrydda Tillbehör Rödlök Paprika Fetaost Tomater 1 kg Potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.