Bibimbap - en koreansk paradisisk maträtt
Livets apokalyps
Livets apokalyps
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers
  • 600 g (ca) hel entrecote i bit (ska sedan skivas mycket tunt)
  •  
  • Marinad
  • 0,5 cup soja (konverterat blir detta 1,18 dl), (jag hade japansk soja)
  • päronpuré*
  • 2 msk vitlök, finhackad
  • 0,5 gul lök, fint skivad
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 2 msk brunt socker (jag hade farinsocker)
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 2 msk sesamolja
  • röda pepparflarn
  • svartpeppar
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • * Päronpuré
  • 1 päron 1 msk socker
  • citronsaft, några droppar
  • vatten
  • Ris (för 4 personer), gärna klibbigt jasminris
  • 200 g (ca) shiitakesvampar, skivade
  • 4 ägg
  • 1 morot, skuren i fina strimlor
  • 200 g (ca) färska babyspenatblad
  • 3 dl (ca) groddade, färska mungbönor
  • kryddsås * (samma sås för spenat som för mungbönor)
  • matolja till stekning
  •  
  • Kryddsås för mungbönor och spenat
  • 2 tsk salladslök, finhackad
  • 1 tsk vitlök, finhackad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk sesamfrön, rostade
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk gochujangpasta* (finns i asiatiska importbutiker eller välsorterade stormarknader som t.ex. City Gross)
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk vatten
  • 1 msk sesamfrön, rostade
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk vitlök, finhackad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.