En helt vanlig vardagskväll letade jag runt efter recept på enkoreansk ”bowl”, Bibimbap. Men allt jag hittade verkade så komplicerat – inte alls gjort för en vardag när maten måste fram på bordet snabbt
- så iväg och köp dig en kokosnöt nu. Idag startar jag dagen med kokos, älskar att kunna köpa mig en färsk kokosnöt, man får lite paradiskänsla i tanken och den behövs verkligen nu i denna "sommar"
Nej, det är en klassisk, koreanskmaträtt som påminner mycket om vår svenska pytt i panna. Bibimbap är inte en sträng ur en jazzig låt, även om det låter så
första gången jag åt bibimbap beställde jag en jättegod förätt, nämligen mungbönsplättar. Det här smakade jag för första gången för några år sedan på denkoreanskarestaurangen Ari Rang på Luntmakargatan i Stockholm
Rör ihop vinäger, sukrin melis och salt och häll över morot-och gurkstrimlorna. Igår var det en sådan där dag jag kommer att minnas när hösten och mörkret är här, en sån där dag som blev en pärla, ett minne att trä upp på ett pärlband
Vi hade tacos i helgenIGEN =) och jag brukar alltid göra mer än vad vi äter upp så från vad vi hade kvar tänkte jag göra enegen variant på en blandning av en ungersk rätt och lasagne
Just nu känner jag mig jätteledsen. Älskar ju verkligenden där avdelningen och alla som jobbar där. an" som tog mina första steg i sjuksköterskeklänningen efter examen och därför kommer denavdelningen, alla som jobbar där och hela sjukhuset alltid vara något extra för mig, mitt "hemsjukhus" lixom
Fick finbesök till frukosten och så här såg det ut på bordet då. en varsin shot på äpple & ingefära som väcker upp allt i kroppen, en juice på ananas, björnbär, blåbär och mandelmjölk och såklart lite färsk röd grapefrukt till det
Oliv- och tomatpaj. Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.