1600 g
betor i blandade färger, helst med stjälken 4-6 clementiner 1 msk olivolja 1 skvätt rödvinsvinäger 1 knippe dragon 1 knippe mynta 150 g getost 40 g skalade valnötter 40 g blandade frönSpara betornas späda blad, dela de större betorna och koka dem under lock i saltat vatten i 15 minuter. Pressa under tiden 1 clementin och häll saften i en skål. Tillsätt 1 msk olivolja och en rejäl skvätt rödvinsvinäger. Skala de återstående clementinerna och skiva dem. Fördela skivorna på ett stort fat. Häll av betorna och skölj dem hastigt i kallt vatten, låt torka på en servett och fräs sedan betorna snabbt på hög värme i lite smör. Lägg sedan allt i clementindressingen. Smaka av med salt och peppar. Hacka örterna grovt och blanda med betorna. Portionera ut betorna över clementinerna, smula ost, nötter och fröna, och avsluta med att ringla lite olja över.
Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getostoch färska fikon på en frasig smördegsbotten
Skär av sparrisknopparna och stek i smör tillsammans med en klyfta pressad vitlök. Hyvla resten av sparrisen i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare
Till lunch kanske det passar med denna vårligt ljusgröna och alldeles väldigt goda soppa som hastigt snoddes ihop häromdagen när maken oväntat ochmed kort varsel aviserade att han skulle komma hem på lunch på väg till något uppdrag
Detta är säkert en vanlig kombination för många, men för oss var det nytt och alla tyckte det var en fantastisk förrätt, så jag vill verkligen dela med mig av den
Lägg upp på tallrik tillsammans med bladspenat och skivad getost. Fick med mig en hel del rödbetor (och bladspenat) från mina föräldrar, så kommer få äta en hel del rödbeta framöver
Getostoch rödbetor med grillat surdegsbrödMycket enkelt och går jättebra att förbereda. Grilla brödet och ställ formen med rödbetorna och osten på grillen strax före servering
Bakade lite härligt goda skorpor i veckan, så himla gott och just clementiner är inget jag bakat med tidigare, faktiskt inte ens tänkt tanken på att baka med det
Tillsätt bladspenaten ochgetosten, rör ihop och servera med desamma. Snubblade förbi receptet av en slump när jag såg bloglovins mail med toppinläggen, ett mail som jag oftast skickar rätt ner i papperskorgen, men tack och lov att jag inte gjorde det säger jag bara
Tänk er en omelett fylld med smält getostoch prosciutto. Jag kände mig inte riktigt nöjd när jag skapade receptet med att stanna vid omeletten och jordgubbssalladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.