Blanda ingredienserna och rör kristyren blank och fin. Tillsätt mer florsocker om den är för tunn. Kristyren ska vara så tjock att den håller formen när man ringlar ut den
Denna kristyr är toppen att spritsa pepparkakor med och kan lätt blandas med olika färger. Kompensera med mera florsocker eller göt den extremt tjock (så att all smet fastnar på visparna) och droppa sedan idin färg
Blanda florsocker, äggvita och ättikspriti en skål och rör den till den blir jämn och blank. Lägg över i en litenspritspåsei plast och klipp av spetsen
Kristyr. Ägg vita från ett stort ägg. Kristyr. Ev lite pastafärg. Låta kristyren stelna och sedan fylla kakan med glasyr som är literinnigare, då lägger den sig som ett täcke inanför ramarna utan några fula kanter
Vispaäggvita och florsocker med en elvisptills du har en fast och fluffigkristyr. Blanda ihopsirap, farinsocker, kryddor och grädde i en kastrull och värm på det tills alla sockerkristaller har smält
Här kommer en beskrivning på den bröllopstårtan som jag gjorde till Olof & Helene´s bröllop. Jag valde att göra en inbakad moussetårta där man bara ser ena delen av tårtan, den andra är övertäckt, se bilden nedan
Och helt ärligt - efter att jag hade dekorerat dem med kristyr, ser man inte någon skillnad alls. I år har jag gjort glutenfria pepparkakor av den enda anledningen att jag vill hålla minglutenfriadiet, men samtidigt också kunna njuta av julens smaker
Om någon ändå vill testa att göra dom eller är nyfiken på hur jag gjort dom så har jag tagit massa bilder så här nedanför kommer en steg för steg beskrivning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.