Känns som jag just nu knappt hinner med bloggen och alla mat jag vill testa. Det är ju så att efter ledighet väntar återigen jobb och för tillfället även lite extra jobb för många ligger däckade i influensa
Min lavendel står i full blom. Inne hänger torkade buketter kvar sen förra året. Dags att plocka nya. Jag visste att jag någonstans sett recept på lavendeldrömmar
har smugit sig in trots att det varit en partyhelg. Årets Christmas partyn på jobbet för både J och mig i fredags och igår julfest för hela familjen hos en vänfamilj i byn
Ikväll har jag förberett lite av maten till imorgon då det kommer över lite bekanta på besök. Till att börja med så har jag ångkokt en kyckling för att göra Zui Ji - Berusad kyckling
sätt på risvin, mirin vatten och palmsocker i en stor gryta, och koka upp. lägg i kycklingen och ingerfära, locket på och låt sjuda i ca 45-60 minuter ta bort grytan från plattan och låt kycklingen svalna i skyn
Syréndoft är sommar för mig. Sommar och härliga barndomsminnen. Tänk er tidigt 80-tal, sommaren är på intåg och vägen till skolan kantas av nyutslagna syrénblommor som doftar ljuvligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.