Servera med antingen gräddsås eller bernaisesås. Börja med att putsa köttet och ta bort allt fett som du inte vill ha och ta bort senor och dylikt som kanske finns på köttet
Bernaisesåsen (Sauce Béarnaise) kommer ursprungligen från området Béarn i sydvästra Frankrike där den har använts till deras inhemska mat sedan urminnes tider, den gjordes dock med olja istället för med smör
Förutom grönpepparsåsen och köttfärsbiffarna hade vi bernaisesås, ugnsbakade tomater (som bryter så bra mot de feta såserna), skivade rädisor, blandad sallad och lättkokt sparris, som hastigt grillats i stekpannan
Häll över bernaisesåsen. Sätt på ugnen på 200 grader. Koka riset enligt förpackningen. Koka bearnaisesås enligt förpackningen, det blir ca 3 x 2,25 dl färdig sås
Lägg bernaisesås i en skål, lite senap i en annan skål. 1 burk Lallerstedts Bernaisesås Provencale eller gör en egen. 1 burk Lallerstedts Bernaisesås Provencale eller gör en egen
Det här åt vi igår, stekt sirloin-stek, ugnsrostade grönsaker och kall bernaisesås (hemmagjord och Steves nya favorittillbehör till kött)Idag gjorde jag en bakdrive och bakade två satser fröbröd (recept i slutet av inlägget), ostsemlor (recept också i slutet av inlägget) och formfranska, allt LCHF
Till huvudrätt blev det en saftig stek med bernaisesås och spenat istället för fransk potatis. Söndag igen och solen skiner, som den verkar göra de flesta söndagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.