Berlinermunkar
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 11 dl mjölk
  • 125 g jäst
  • 12 msk socker
  • 10,5 krm salt
  • 11 tsk kardemummakärnor, nystötta
  • 11 ägg
  • 14,5 dl vetemjöl
  • 1 ca 1 l neutral olja
  • 11-1,5 dl äppelmos
  • 10,5 dl socker
  • 150 g smör 1 dl mjölk 25 g jäst 2 msk socker 0,5 krm salt 1 tsk kardemummakärnor, nystötta 1 ägg 4,5 dl vetemjöl
  • 1 Friteringca 1 l neutral olja
  • 1 Fyllning1-1,5 dl äppelmos
  • 1 Garnering0,5 dl sockerVärm mjölken till 37 grader.
  • Smula ner jästen i en degbunke. Häll på mjölken och rör tills jästen är upplöst. Blanda i 1,5 dl av mjölet. Nu ska det bli en lös smet.
  • Rör ner smör, socker, ägg, kardemumma och resten av mjölet. Låt den jäsa övertäckt i cirka 30 minuter. Ta upp degen på arbetsbänken och knåda. Forma till en längd. Dela den i jämnstora bitar. Rulla dem till runda bullar och platta till dem något. Jäs dem under bakduk ca 30 minuter. Hetta upp oljan i en kastrull till 180 grader. Lägg i munkar, några åt gången. Fritera dem 3-4 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper. Rulla dem sedan i socker och skaka av eventuellt överflöd. Spritsa in äppelmos i munkarna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.