1 st
bergtungsfiléer (ca 600 g) Fyllning 1 st lök finhackad 500 g skaldjur (exempelvis crabsticks, musslor och räkor, mixen finns också att köpa färdigblandad) smör 1.5 msk vetemjöl 0.5 dl vitt vin 2 krm salt 2 krm svartpeppar 0.5 dl färsk timjan finkklippt 1 st äggula 1 msk ströbröd Tillbehör champinjoner några frästa räkor eller kräftstjärtar dill eller timjan citronskivor färskpotatis eller kokt ris
4 relativt stora bergtunga filéer (150-200 gram). 4 relativt stora bergtunga filéer (150-200 gram). Härlig fisk som serveras med champinjoner i en gräddig sås
rödtunga, bergtunga, torskfilé etc. Köket bjuder idag på en krämig och god fiskgratäng. I glaset tipsar jag om ett friskt och prisvärt vin som passar utmärkt till denna rätt
bergtunga eller annan plattfisk. Ugn 200°. Pressa citronsaft över fisken och låt dra cirka 30 minuter. Krydda fisken med salt och peppar och rulla ihop till rullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.