Tänk att något så simpelt som gröt, som förr klassades som fattigmans kost, nu ses som trendig kost och som lyxrestauranger numera lockar med till frukost
Grädda i ugn på 175 °C i en 45 – 60 minuter. Till nämna kålpudding drack jag 2008 Schoenenbourg Riesling Grand Cru (Sb 89647, 229 kr) från Dopff & Irion
lördag, den 8 april 2017, kl. 17. 00. Kuvertbröden från himlen. Hej min vän. Hur mår du. Detta är ett tidsinställt inlägg å just nu befinner vi oss på en överraskningsfest i Härnösand för faster Pia 60 år å farbror Peter 70 år
Måndag igen, gott folk, hoppas er vecka har börjat bra. Kanske några av er har fått lite snö. Här nere i vår del av Skåneland har det varit friska vindar hela dagen, men solen har gjort sitt bästa för att värma oss lite
Soppa från Italien. 9 Februari 2016 /. 20. 37 /. soppor. /. Permalink /. 1. 400 g krossade tomater5 dl vatten2 potatisar2 morötter1 lök2 vitlöksklyftor2 grönsaksbuljongtärningar2 lagerblad1 tsk timjan1 tsk oregano2 tsk paprikapulver2 msk chilisås1 röd paprika1/2 squash1 b vita bönorSkala potatis och morötter och dela i mindre bitar
Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Liiiite väl sent kommer här receptet på den supergoda matjessilltårtan som jag gjorde till påsk. Receptet hittade jag på "Matklubben", men döpte om den
Var varsam med värmen – bränns mjölken vid är det bara att slänga alltihop. 2 – 2,5 dl mjölk. Ansa purjolöken och skär den i strimlor, 1 – 2 cm. Så låt alltihop koka 5 – 7 minuter eller så länge det behövs för att gräddmjölken ska tjockna en smula
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.