Buljonger från kyckling, nöt, vilt, lamm, fläsk, fisk och skaldjur innehåller naturligt kollagen. Hemma i Sverige brukar jag ofta köpa benbuljong från Standard Ekologiskt, de finns bl a hos Paradiset eller viltfond på någon av saluhallarnas viltbutiker
Koka egen benbuljongpå kyckling. Har du dessutom en autoimmun sjukdom eller problem med tarmen så kan benbuljongen och dess kollageninnehåll hjälpa till att läka samtidigt som du äter en antiinflammatorisk kost
Enkelt – gott. Typ köttigare sidfläskpå ben. Häromdagen var jag inne på CityGross och köpte bogrevben. Blasten skalade jag bort bladen på och behöll själva stocken
Det har väl knappast undgått någon hur nyttigt det är med benbuljong. Jag brukar främst göra på ben från nöt, men nu hade jag samlat ihop ett par kycklingskrov (fryser in skrov och ben) så idag blev det en kycklingbuljong istället
Stekt fläsk med raggmunk och lingonsylt på LCHF-vis, det blir inte mycket bättre än så. Vi käkade detta i helgen och idag åt jag det som matlåda till lunch på jobbet
Varit sugen på pasta med något rejält kött till, ett tag nu. Sen om det var att jag fick till det med koktiden bara, eller om det faktiskt var högre kvalitet på pastan vet jag inte
1250 g fläskfärs. 250 g fläskfärs 20 g torkad shiitake eller annan svamp 1 msk riven ingefära 3 klyftor pressad vitlök 0,33 purjolök 5 blad kinakål Sojasås. Lägg ca 1 tsk av fyllningen mitt på varje degplatta
Har ni några bra tips på mat eller dryck som passar en ond hals. Så nu över till en riktigt god rätt nämligen smörtosk med knaperstekt fläsk och kantarellsås
Bred ut fyllningen på insidan av fläsket och rulla ihop. Lägg rullsteken på folieklädd långpanna. Om fläsket är mycket salt bör det först läggas i vatten över natten
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.