Belugaböff – vegetarisk boeuf bourguignon
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2-3 stora morötter
  • 11 paprika i valfri färg
  • 1250 g svamp
  • 1 olja
  • 1 en klick smör
  • 12 gula lökar
  • 12-3 vitlöksklyftor
  • 13 dl torkade belugalinser
  • 1 torkade kryddor: timjan och lagerblad
  • 11 l vatten
  • 15 dl rödvin
  • 12 grönsaksbuljongtärningar
  • 11/2 dl tomatpuré, ajvar eller harissa
  • 11 msk dijonsenap
  • 11 msk soja
  • 11-2 dl inlagd syltlök
  • 1 salt och svartpeppar
  • 1 rostat bovete
  • 1 hackad persilja
  • 1 crème fraicheSkölj och skala eller borsta grönsakerna. Rensa svampen. Skär morot, paprika och svamp i bitar.
  • 1 Stek alltsammans i olja och en klick smör i en stor kastrull tills det fått färg. Lägg blandningen åt sidan men fortsätt använda kastrullen.
  • 1 Finhacka gul lök och vitlök. Fräs tillsammans med linser, timjan, lagerblad och olja i kastrullen.
  • 1 Tillsätt vatten, vin, buljong, tomatpuré, senap och soja och rör om. Låt puttra på låg värme under lock, minst 20 minuter men gärna mycket längre.
  • 1 Addera de stekta grönsakerna och syltlöken och låt allt puttra ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Servera med bovete, persilja och en klick crème fraiche.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.