Servera grädden till våfflorna tillsammans med färska bär ochlönnsirap. Vispa sedan ner lite mjölk, apelsinjuice och olja i taget, gärna med en ballongvisp
Serrvera pannkakorna med vispad grädde, lönnsirapochblåbär. Du kan även använda frysta blåbär i smeten, men vänta då med att hälla ner de frysta blåbären till att du gräddar på pannkakorna
Ingredienser Vaniljyogurt Banan Frysta hallon Frysta blåbär (Ingredienserna är efter smak, prova dig fram) Gör såhär * Häll i yougurt i en skål eller direkt i saftkannan
Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpaj och inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Blanda i avrunna, hallon ochblåbär. Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda samman smör, socker, ägg, vetemjöl och bakpulver Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. 1 förp frysta hallon ochblåbär
Enligt mina gäster så vart det en succé, med andra ord en paj jag kommer att bjuda på vid flera tillfällen under denna sommar och kanske nästa sommar med
Lägg hallonen i glas och häll över grädden och toppa med riven mörk choklad. Igår när jag satt och kollade igenom recept på min dator hittade jag denna efterrätt som jag åt hos mamma strax innan jul men som jag aldrig hann lägga upp
Enklast kan vara att ha det nya pappret på en ny plåt och vända med hjälp av plåtarna. Den här kakan bakade jag till jobbet med resultatet att marängen till dag två blev lite mer porös än vad jag tänkt, jag tänker också att det skulle vara gott att innan man på bakplåtspappret där marängen ska på sprider ut flagad mandel innan
Jag tömde frysen på bär vilket innebar hallon ochblåbäroch lade till lite persikor, men precis som med den svenska varianten går det nog bra med alla typer av frukt och bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.