Belgiska våfflor som langos
brunettgundas.blogg.se
brunettgundas.blogg.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 januari 2017, kl.08:04
  • Belgiska Våfflor
  • 10 st
  • 240 g vetemjöl (4 dl)
  • 150 g strösocker (1,6 dl) (bör kunna minskas till 100 g, ca 1 dl,
  • men jag har ännu inte testat hur de blir i konsistensen då)
  • 14 g bakpulver (3½ tsk)
  • 1/4 tsk salt
  • 360 g standard mjölk (3,6 dl)
  • 1 tsk vaniljsocker eller 1 krm vaniljpulver
  • 225 smält, avsvalnat smör
  • 2 ägg, separerade
  • (Jag minskade sockermängden rejält, för ville inte ha så söta våfflor)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.