Vi var fyra personer som åt tills det stod oss ut genom öronen, det blev ett antal över och resten av smeten åkte ut i vasken när jag tröttnat på att grädda
Det är ju våffeldagen nästa vecka och vi tjuvstartade redan idag med lite härligt tjocka belgiskavåfflor, man glömmer bort hur gott det är tillsammans med grädde och jordgubbssylt
Lägg de färdiga våfflornapå ett galler så de behåller fraset. ) Smörj våffeljärnet med en klick smör och grädda våfflorna tills de blivit frasiga och gyllenbruna
På söndag är det dags för våffeldagen och hela Sverige kommer dofta smörigt nybakat och sött. Jag tycker det kan vara kul att smaksätta våfflornapå olika vis
Servera våfflorna med florsocker, sirap, grädde eller glass. Placera 2 Silikon våffelformar från Tupperwere på den. Sätt ugnen på 220°C på varmluft. Vänd ut våfflornapå en bakplåtspappersklädd plåt och grädda ytterligare 3-4 min på den. Placera 2 Silikon våffelformar från Tupperwere på den. Sätt ugnen på 220°C på varmluft
Detta recept påbelgiskavåfflor är jättegoda. Lägg aldrig knapergräddade våfflorovanpå varandra. Lägg dem bredvid varandra på ett galler så behåller de sin knaprighet
Har ett våffeljärn hemma för att göra lite tjockare belgiskavåfflor,kunde inte bestämma mig för om jag ville ha det eller klassiska våfflor idag, så därför fick det bli både ock
Väl hemma kunde inte vardagen vänta på att ge mig ett slag på käften. Barnen önskade våfflor och jag tog tillfället i akt att inviga det nya belgiska våffeljärnet
1. Separera äggula och vita i varsin skål. 2. Blanda samtliga torra ingredienser. 3. Vispa ner tre fjärdedelar av mjölken, smör och äggulor och rör till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.