1 valnötsolja
(el pistagenötsolja)Smält smöret i en kastrull och låt det sedan svalna. Vispa upp ägg, mjölk och grädde för hand. Rör ihop grahamsmjöl, vetemjöl, salt och bakpulver och vispa ner i ägg- och mjölksvispet. Tillsätt olja och det avsvalnade smöret och rör till en slät, lite tjockare smet. Riv Västerbottensosten och vänd ner i våfflesmeten. Hetta upp järnet. För att få så frasiga våfflor som möjligt så penslar jag alltid järnet med smör innan smeten hälls i. Häll i lagom med smet och låt grädda ca 2-3 minuter tills gyllene. (Har man inget belgiskt våffeljärn och tillagar i vanligt järn, blir det såklart fler våfflor och kortare gräddningstid) Ta upp våfflorna från järnet och lägg på ett galler. Lägg in i ugnen fram till servering på ca 90-100 grader så dom håller värme och krisp tills det är dags att servera. Blanda samman ingredienserna till chèvrekrämen. Preppa våfflorna med en klick chèvrekräm, parmaskinka, ruccola, rostade pinjenötter och lite ringlad valnötsolja över!
Lägg upp på ett fat och garnera med cocktailtomater. Ett gott surdegsbröd, parmaskinka, chevréost, ruccolasallad, pinjenötter och några cocktailtomater, låter det gott
Avsluta med att toppa medruccola, ät och njut. Bred ut ett tunt lager tomatsås över pizzabottnen, toppa med skivad rödklök, parmaskinka och skivad buffelmozzarella
De absolut godaste är Ruccola, Prosciutto, Rostade pinjenötter och mängder med grekisk olivolja. Igår svängde jag ihop en deg efter jobbet, lät en tomatsås stå och puttra en stund innan det var dags att baka ut pizza och sedan njuta av denna tillsammans med ett glas gott rött vin
Idag gjorde jag en favorit med parmaskinka, champinjoner, ruccola, pesto och pinjenötter. (Tänk på att parmaskinka, pesto, ruccola och pinjenötter ska på efter att den har varit i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.