Pensla kycklingen med blandningen. Trä kycklingen på ölburken och ställ på en plåtform. Det går även bra att tillaga kyckling på samma i 200° varm ugn. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och tillagningen ca 1 tim beroende på kycklingens storlek ca 1 tim beroende på kycklingens storlek
4 kycklingklubbor. 4 kycklingklubbor 2-3 msk dijonsenap (justera mängd efter smak, jag har i 3 stora msk) 6 gula lökar 4 klyftor vitlök 2 citroner 2 msk äppelcidervinäger 2 lagerblad 2 tsk chili- eller paprikapulver 2 buljontärningar (gärna hönsbuljong men grönsaksbuljong funkar också) salt, peppar ca 2 dl vatten olja till stekning ev färsk chili och gröna oliver
Försök däremot hålla dig borta från de allra sötaste såserna, såsom ketchup och bbq-sås, då de dränker den goda viltsmaken och nästan utan undantag inte är någon bra kombination med vin
I sommar har den stora grillfavoriten varit Beercan chicken - kyckling på ölburk. Till kycklingen har vi tillrett en sås på saften som bildas i tillagningen, lika god den också
Receptet kommer från boken "Kyckling" av Tareq Taylor. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar, häll över marinaden och massera in den så att kycklingen täcks runtom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.