Det vore så mycket roligare att sätta tänderna i den fjärde upplagan av den kulinariska odyssé vi kallar Beerdinneroch berätta lite om vad vi pysslat med på sistone istället
Efter semestern, som för min del inneburit ett väldigt kärt och intensivt umgänge med kött, ost och vin, har jag fått en ny kompis runt magen som jag hyser semesterflirtskänslor för - den var charmig och rolig i solsken, men den gör sig inte lika bra i eftertankens kranka blekhet
Rör ner gröten och häll upp i en ugnsform. Servera pannkakan med smetana ochrårördabjörnbär. Rör de frysta björnbärenmed socker tills sockret lösts upp
Lägg rabarber (delad i små bitar) och jordgubbar i den smorda formen. Smörj en stor pajform. Ett knäckigt havretäcke med kolasmak över rabarber och jordgubbar förklarar hur pajen smakar bäst
Lägg dem i botten på en pajform tillsammans medhallonen. Vårliga smaker som passar bra i pajSyrligheten hos rabarbern gifter sig fint med ett sött knäckigt täcke i den här pajen som i just det här utförandet dessutom är glutenfri
Lägg bären i formen, pudra över potatismjöl och strösocker. Servera med exempelvis vaniljvisp. Smält smöret i en kastrull, tillsätt grädde och sirap, ta bort kastrullen från spisen
En tårta hör iallafall till och då Fabian och jag slagit våra kloka huvuden ihop kom vi fram till att en hallon/jordgubbs/kinderägg/maltesers/finger/chokladtårta måste vara den absolut snyggaste och godaste kombinationen
Tag av kastrullen från värmen och häll upp smeten i formarna. knäckformar. Koka upp socker, grädde och sirap i en tjockbottnad vid kastrull under omrörning
Skiva dem och lägg i en pajform tillsammans medhallonen. Eftersom vi har mycket äpplen på träden och hallon i frysen, så körde jag kombinationen äpplen och hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.