Ställ kycklingen på gallret och grilla kycklingen via indirekt grillning i ca 45-70min tills kycklingen är klar, Vi brukar ta ett snitt i lårbenet och kolla så att köttsaften är vit och klar
-)Stick hål i ölburken på sidorna (ovanför ölen). BEERCANCHICKEN 4 pers. 1 kyckling ca 1,3 kg 1 burk öl, 33cl 1 kvist färsk rosmarin 1 kvist färsk dragon några kvistar färsk timjan 100 g smör ½ citron ½ dl olivolja salt och peppar 3 vitlöksklyftor ½ chilifrukt, urkärnad 2-3 dl creme fraiche till sås. Trä kycklingen över burken och grilla den stående i klotgrill eller i annan typ av grill med lock i cirka 1 timme
Det enklaste är att gnida in marinaden med händerna, men en pensel eller liknande bör också fungera. Lår sedan kycklingen ligga till sig i skålen en timme eller så för att smaken ska kunna tränga in ordentligt
I sommar har den stora grillfavoriten varit Beercanchicken - kyckling på ölburk. ----------. Tryck ner en (eller flera kvistar) timjan och rosmarin i ölburken
Gnid in den kycklingen med salt, peppar och bbq-sås. Beercanchicken (4-5 portioner). 1/2 dl bbq-sås. Grilla kycklingen under lock 45-60 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C vid benet där klubban sitter fäst vid skrovet. Beercanchicken (4-5 portioner). 1/2 dl bbq-sås
MarinadlagKoka upp 1 liter vatten med salt och socker så att det löser sig. Tillsätt resterande 4 liter kallt vatten och lagerblad, svartpeppar och chiliflakes
1 kyckling (ca 1-1,5 kg). 1 kyckling (ca 1-1,5 kg) 1 ölburk, 33cl 4 förkokta majskolvar. Tänd grillen för indirekt grillning (försök hålla ca 150 grader)
Gör så här Lägg kol eller briketter i en vid ring på en grill med lock, gärna klotgrill. Grilla under lock i 1-1 ½ tim tills innertemperaturen vid låret är 82°
Inspirerad av Gastronaut adventures tillredde jag sedan en beercanchicken. -)Ölburkbroiler1 hel broiler krydd för kycklingrubb2 burkar öl75 g smör2 msk mojo rojo ("röd sås" från Kanarieöarna)1/2 citron4 msk turkisk yoghurt1 msk mojo rojo1 msk gurkmeja1 msk spiskummin1 msk indisk kryddblandning2 nypor saltSätt ugnen på 200 grader. Broilern är färdig när köttsaften är klar och/eller köttets innertemperatur är 81 grader (
Använder du färdig BeerCanChicken kan du hoppa över detta steg. BeerCanChicken. Grilla ca 1-1,5 timmar med grill-locket på. 1 kg kyckling (BeerCanChicken). 33 cl mörk öl i burk (ex ale eller porter)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.