BechamelsåsPublicerat 22 februari 2016. Publicerat i Recept - Sås 22 februari 2016. En riktig god och krämig béchamelsås som smakar mer än bara mjölk och mjöl
Låt sjuda sakta i 5-10 minuter. Värm upp gräddmjölken vid sidan. Smält smöret och pudra över mjölet. Rör om med en visp så att mjölet löser sig i smöret ordentligt
Det är kul att se att den svenska veganska youtubevärlden växer. Det var uppenbarligen inte bara jag som insåg att det är en konstig grej att det finns så få ambitiösa veganska matlagningskanaler på Youtube i Sverige, för ungefär i samma veva som jag själv började fundera på att dra igång min kanal dök ännu en snubbe upp med en liknande grej
Denna bechamelsåsen används t ex till. Denna bechamelsåsen blir också ett magrare (och dessutom godare) alternativ för att slippa använda grädde och fet ost
I Italien har man länge hävdat att det var Katarina av Medicis kockar i Toscana som uppfann såsen under 1500-talet, men det finns inga historiska belägg för den uppgiften, och den kände italienske mathistorikern Massimo Alberini har visat att hela historien om Katarina av Medici och hennes kockar är en myt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.