BBQ-högrev med  coleslaw
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 –2 kg kött, t ex hel picnicbog, fläskkarré, högrev eller annat marmorerat kött
  • 1 matolja till stekning
  • 11-2 dl färdig barbequesås (valfri)
  • 11 dl rött vin
  • 11-2 gula lökar, grovhackade
  • 12 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 salt och svartpeppar
  • 116 medelstora potatisar med skal
  • 13 msk matolja
  • 11 msk soja
  • 1 salt efter smak
  • 1 coleslaw
  • 10,5 vitkålshuvud
  • 11 stor morot
  • 11 dl majonnäs (helst hemgjord, annars din favoritsort)
  • 11 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 11 tsk hel grovstött spiskummin
  • 1 Salt, strösocker och svartpeppar efter smak
  • 14 gula lökar (eller 2 röda och 2 gula)
  • 12 msk smör
  • 12 tsk strösocker
  • 1 lite salt
  • 12 msk vatten
  • 1 Hel saltgurka till servering
  • 11 –2 kg kött, t ex hel picnicbog, fläskkarré, högrev eller annat marmorerat kött matolja till stekning 1-2 dl färdig barbequesås (valfri) 1 dl rött vin 1-2 gula lökar, grovhackade 2 vitlöksklyftor, krossade salt och svartpeppar
  • 1 Rostad potatis16 medelstora potatisar med skal 3 msk matolja 1 msk soja salt efter smak coleslaw 0,5 vitkålshuvud 1 stor morot 1 dl majonnäs (helst hemgjord, annars din favoritsort) 1 dl gräddfil eller crème fraiche 1 tsk hel grovstött spiskummin Salt, strösocker och svartpeppar efter smak
  • 1 Stekt lök4 gula lökar (eller 2 röda och 2 gula) 2 msk smör 2 tsk strösocker lite salt 2 msk vatten Hel saltgurka till serveringSätt ugnen på 100 grader. Bryn köttbiten runtom i olja i en het stekpanna. Lägg den i en ugnsfast stekgryta. Häll på barbecuesås, vin, lök, vitlök och sätt på ett lock eller täck med ugnsfolie. Ställ in grytan långt ner i ugnen och låt den stå i 6–8 timmar eller tills köttet går att dra isär med ett par gafflar. Blir det inte tillräckligt mjukt kan du höja värmen till 150 grader sista halvtimmen. Låt köttbiten ligga och vila under lock. Höj ugnsvärmen till 200 grader. Halvera potatisarna och lägg dem huller om buller i en långpanna. Häll över matolja, soja och salt. Rosta potatisarna i ugnen i ca 30 minuter, eller tills de känns mjuka inuti och har fått lite yta. Strimla kål och morot till coleslawen i en matberedare eller med mandolin. Slaka kålen genom att doppa den i kokande vatten i en halv minut. Låt rinna av. Blanda alla ingredienserna till coleslawen. Skiva löken tunt och bryn den i smöret tills löken är mjuk och söt. Strö på sockret, salta försiktigt och slå på vattnet. Låt det koka in. Dra isär köttet med ett par gafflar så att det blir ett mjukt, smakrikt köttmos som blandar sig med såsen. Servera med potatis, coleslaw, stekt lök och saltgurka.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.