Bauern brot – Tyskt bondbröd
Surdegsmakarn
Surdegsmakarn
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 7 h, fördelat på: 40 min bak +
  • 1 h jäsning/vila + 15 min bak + 1 h jäsning/vila+ 15 min bak + 10 min jäsning/vila + 15 min bak + 1 h jäsning +1 h min gräddning + 1 h vila
  • 500 g rågsurdeg
  • 2 limpor Ingredienser
  • 500 g Vetemjöl
  • 500 g Dinkelmjöl
  • 500 g Vatten
  • 500 g Rågsurdeg
  • 18 g Kummin
  • 10 g Jäst
  • 28 g Salt
  • Jag anger alltid vikten på alla ingredienser då det ger ett mer exakt mått. Vill man översätta exempelvis Vatten till volymmått (dl) så rekommenderar jag inlägget Volym och vikter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.