När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en pajpå resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Lägg kirskålet i botten avpajskalet. Eller egentligen kan jag inte påstå att det smakade så mycket, men det funkade alldeles utmärkt som utfyllnad istället för ruccolan som jag brukar använda i denna paj
Häll på grädden. Ta ur filén ur stekpanna och häll på crème fraîche och färskosten. När potatisen blivit mjuk i ugnen tar man ut den och lägger på fläskfilén
En lite twist på banoffee paj. Vanligtvis när man gör Banoffee paj så använderman sig av karamelliserad mjölk och dem dominanta smakerna är banan och kola
Men grönkålen, den gjorde vi för en vecka sedan – så den ligger också på lut i frysen. Det funkade jättebra och gav en lite mildare viltsmak år köttbullarna
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg 6-7 filodegsblad på varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten. Lägg nu ca 4 msk av fyllningen och bred ut över hela formen. Avsluta med 4 filodegsblad på toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen i bitar (kvadrater)
Det här är ett väldigt snabbt och gott pajskal. Jag gjorde även pajen mjölkfri och använde mandelmjölk i äggstanningen, du kan använda vilken växtmjölk du vill
Oxfilé på bädd av frästa grönsaker. Tanken var att vi denna lördagskväll skulle gå ut att äta på restaurang men så kom vi på att det faktiskt är både billigare och trevligare att laga mat tillsammans hemma och så fick det även bli
Botten är gjord av kikärtor och äggstanningen är baserad på kvarg. Igår lagade jag en nyttigare variant avmatpaj som blev väldigt god och perfekt att ha i matlådan
Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia och spenat som fyllning. Jag fortsätter göra mina glutenfria pajdegar med bas av bönor eller kikärtor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.