Här är ett fantastiskt gott recept på hemgjord basilikaolja. Basilikaolja Ingredienser 4 portioner, som tillbehör 2 krukor basilika (spara lite blad till dekoration) ½-1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad 1 tsk färskpressad citronsaft 1 dl olivolja flingsalt nymald svartpeppar Gör så här Mixa basilika, vitlök, citronsaft och olja i en mixer
Basilikaolja. Bönpurén. Häll av och skölj bönorna i en sil. Lägg dem i en kastrull och riv i vitlöken. Häll i buljongen, hetta upp och mixa slätt, gärna med stavmixer
. Det här är julens bästa plockmat om du frågar mig. Speciellt om man vill variera buffén på glöggfesten lite, inte har alltför mycket tid och vill bjuda på något som de flesta älskar
Försvinnande goda tapas eller tillbehör till grillad fisk eller ugnsbakad torsk är dessa körsbärstomater som rostas med vitlök och serveras med basilikaolja och knapriga parmachips
Vänd runt basilikaoljan med morötterna och oliverna. Det behöver inte vara svårare än såhär för att fixa till ett gott tillbehör till köttet, fisken, kycklingen eller helt enkelt som egen vegetarisk rätt
Bara koka pastan och vänd den i lite basilikaolja. Blanda ihop den avrunna pastan med basilikaoljan. Extremt enkel pasta att göra men som kanske upplevs som lite lyxigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.