Hur har helgen varit. Jag har haft fullt upp med jobb och lite annat bestyr omkring mig så först nu sätter jag mig ner vid datorn denna söndagskväll och tömmer kameran
Att göra egen färskost och smaksätta den efter säsong och eget huvud är något jag gärna gör. Att passa på att göra färskost medan ramslöken står i backen är ett måste för mig
Hemlagad färskostHemlagadfärskost är verkligen lyx för liten slant- och arbetsinsats. Nu har du en god naturell färskost som passar lika bra på frukostmackan med en skiva tomat som istället för smör till middagsbrödet
20 1 l filmjölk 3 dl gräddfil Smaksättning 10 soltorkade tomater 5 urkärnade, svarta oliver 5 urkärnade gröna oliver 1 kruka basilika 2 pressade vitlöksklyftor salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Du har nu en naturell färskost som du kan smaksätta fritt efter eget huvud. Nästa gång jag tillreder färskost ska jag prova att smaksätta med pepparrot, kantarellmjöl eller klippt persilja
Färskost gjord på turkisk yoghurt. 3 stora färskostbollar. 3 stora färskost. Lättgjord färskost. Ett enkelt recept utan massa konstigheter, resultatet blir en fantastiskt god och krämig ”ost”
) 200 gr philadelphia färskost ( vitlök ). Forma osten med en sked till bollar och frys in. Panera därefter bollarna i ströbröd sen ägg och sen ströbröd igen
Jag har verkligen blivit helt galen i kombinationen mozzarella, basilika och tomater. Färsk basilika. Skär upp tomaterna och plocka av lite basilika blad och lägg ner i en bunke
Till biffarna serverar vi ugnsrostade rotsaker och en kall sås med smak av basilika och vitlök. Mängden basilika i såsen får ni själva smaka er fram till, vi gillar basilika så vi drar en hel del blad så att det verkligen smakar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.