Denna kakan är en riktig höjdare. Besök av kusiner och släkt från USA. Vi åkte sen tillVinga en sväng. Kör detta i en blender till en smulig mördegssmet
Idag har jag bakat basbousa som är en mannagrynskaka. Normalt sätt så görs denna i långpanna, men att göra iformar är smidigt och jag tycker resultatet blir mycket bättre
Blanda mannagryn, vaniljsocker och bikarbonatordentligti en skål. Tillsättövrigaingrediensertill kakan, blanda väl och tryck sedan ut degen i den smorda formen
Har du inte små metallformar (som man förövrigt kan hitta på loppisar för en liten peng) går ex. En kväll blev jag plötsligt så sugen på att baka så jag ställde mig helt enkelt i köket och började baka från huvudet
Jag tänkte för ett tag sen att man väl lika gärna skulle kunna göra dem iformar. När jag har bakat basbousavidtidigaretillfällen så har jag alltid gjort i en långpanna
Filodeg är det bästa som finns när man ska få många gäster och bjuda på buffé. Dessa rosliknande börek har jag velat testa länge och de blev riktigt goda
Filodeg är det bästa som finns när man ska få många gäster och bjuda på buffé. Dessa rosliknande börek har jag velat testa länge och de blev riktigt goda
Vi tog ett helt vanligt matbrödsrecept och färgade en mindre degklump med rödfärg. Den vanliga degen rullades ut i storlekar som en halv baguette, medan den röda degen kavlades ut och fästes på ena sidan - som en nagel
Lägg dessa med ena snittytanipappersformar på en plåt och låt jäsa. Nu ska vi ha fyra kalas inom loppet av tre helger, varför det kändes lämpligt att passa på att baka bullar tillsamtliga kalas vid ett och samma tillfälle
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.