500 g
vitkål (ungefär ett halvt litet vitkålshuvud)
12 msk
saft från citron (går bra med koncentrat)
13 msk
rapsolja
13 msk
vatten
13 tsk
salladskrydda
11 grön
paprika
1 ev
1 krm salt
1500 g
vitkål (ungefär ett halvt litet vitkålshuvud)2 msk saft från citron (går bra med koncentrat)3 msk rapsolja3 msk vatten3 tsk salladskrydda1 grön paprikaev 1 krm saltRiv vitkålen i en matberedare eller ännu hellre med en osthyvel så att det blir riktigt fina strimlor. Lägg vitkålen i en bunke. Blanda citronsaft, rapsolja, vatten och salladskrydda i ett glas. Rör om med en sked. Blanda ner i vitkålen. Hacka paprikan och vänd ner den i salladen. Krama vitkålssalladen med ren hand för att få den lite mjukare. Cirka 5 nypor brukar räcka. Smaka av salladen med eventuellt lite mer salt. Njut vitkålssalladen till pastarätter eller varför inte som pizzasallad!
Vitkål är en billig, fiberrik och c-vitaminrik grönsak som brukar finnas tillgänglig året om. Hemma hos oss gör vi över med ganska mycket vitkål eftersom vi äter pizzasallad till maten i stort sett varje dag
Gör en stor sats av den här goda vitkålssalladen när du ändå är igång… Vitkålsallad med varm dressing 1 vitkålshuvud 2 gula lökar 2 spetspaprikor 2 stora morötter 1 dl pressad citron 1 dl vatten 1 1/2 dl rapsolja salt och peppar 1
Så gott men så jobbigt att göra om du inte har de rätta redskapen. Själv använder jag osthyveln. Får kanske införskaffa något bättre redskap i framtiden
Ingr. 800 g vitkål, 140 g bacon, 2 gul lök, 2 msk olja, 1 dl köttbuljong av tärning, ½ dl vitvins- eller äppelcidervinäger, 1-2 msk worcestersås, 1 dl Hellmans majonnäs, 1 dl creme fraiche, salt, peppar, ev gräslök eller purjolök
Chili con carne på bara 15 minuter. Ja, det är sant. Ett par minuter hackande, ett par minuter att plocka fram allt, fem minuter stekande och fem minuter puttrande i grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.