1 Formfranska
Kassler eller skinka 500 g cheddarost 6 ägg 4 dl mellangrädde 1 msk farinsocker 1 lök medelstor ½ tsk paprikapulver ½ tsk torrsenap (eller vanlig) ½ tsk worcestershire sauce ½ tsk sellerisalt 1 tsk salt 5 dl krossad cornflakes 1 ½ dl smält smörSmörj en långpanna och täck den med skivad formfranska och hälften av den rivna osten. Lägg strimlad kassler (skinka) på och täck med resten av brödet. Blanda de övriga ingredienserna utom smöret och cornflakes. Häll över blandningen och strö över cornflakes. Låt ostlådan stå över natten!! Häll det smälta smöret och resten av den rivna osten över lådan. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader tills den har fått fin färg och är genomvarm. Bjud en sallad till.
Lägg de hackade äggen i botten på formen. Jag har bara läst lite kring det, och påminner migom en kost jag åt för några år sedan, och som faktisktsatte resultat i att jag mådde otroligt bra, och faktiskt tappadenågra kilon till på köpet
Strö på osten och häll över äggstanniingen över. Och visst blev den omtyckt. Den här ostlådan har jag inte ätit sen jag var barn men jag kom på att jag hade receptet kvar
Vi hintade lite i torsdags om att vi skulle ge oss på en äggande frukost denna helgen och det var precis vad vi gjorde idag och helt säkert gör om igen i morgon bitti så barnsligt förtjusta har vi alltså blivit
Bacon ochägg till frukost är en klassiker, men här på ett annorlunda vis. Knäck ett ägg i mitten. Bäst är teflonformar, och glöm inte att man måste smörja lite i botten
Koka äggetoch skala det. Lägg alla ingredienser i en låda som du kan ta med dig till jobbet/skolan. Det här har jag i stort sett alltid med dig till jobbet istället för att äta en massa bröd och andra onyttigheter som mina kollegor har på sitt fika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.