1 Pannkakor150
g rismjöl 0,5 tsk socker 0,5 tsk salt 0,25 tsk gurkmeja 240 g kokosgrädde 120 g vatten 2 msk rapsolja
1 Fyllning1
msk rapsolja 12 g schalottenlök, finhackad 15 g vitlök, finhackad 20 g salladslök, skivad 40 g fisksås 10 g sesamolja 450 g mungböngroddar 340 g krabbkött, kokt salt vitpeppar
1 Servering
salladsblad koriander myntaPannkakor
Blanda rismjöl, socker, salt och gurkmeja i en stor skål med kokosgrädden. Vispa ner vattnet lite i taget. Låt smeten vila i 10 minuter. Fyllning
Innan du steker pannkakorna gör du klart fyllningen. Hetta upp 1 matsked olja i en wok. Fräs all lök på låg värme tills de blivit genomskinliga utan att ta färg. Lägg över lökmixen i en bunke och tillsätt fisksås, sesamolja, böngroddar och krabbkött. Blanda och smaksätt med salt och malen vitpeppar. Pannkakor forts.
Hetta upp woken igen och tillsätt 2 msk olja. När oljan börjar ryka tar du bort den från värmen och täcker ytan med olja genom att luta woken från sida till sida. Häll ur överflödig olja och torka ur woken med hushållspapper. Tricket är att få en tunn film olja som gör att pannkakssmeten kan täcka woken utan att lossna medan pannkakan steks. Häll ca 1 dl smet i woken och vicka den så att hela woken täcks av ett tunt lager smet, stek tills insidan ”stannat” och undersidan fått färg. Servering
Vik pannkakan dubbel och lägg på ett uppläggningsfat, skeda i en fjärdedel av fyllningen och servera med salladsblad, örter och dipsås på sidan.
G-e-n-i-a-l-t. Jaja, alla ni koriander-lovers kan bomba med det också för ännu mera smak. -Annie. Lösningen på detta är att du gör en fet batch som sen håller 4-ever. du som är brödsnobb kan såklart ställa dig och baka själv, men du som inte pallar med sånt där tjafs kan allt gott köpa sådana där småbaguetter i plastförpackning som kommer i 4-pack på brödavdelningen
Fyll rispannkakorna med lax, avokado, salladslök, böngroddar och mynta. Tillaga i mitten av ugnen 15-17 minuter. Häll i ca 3/4 dl pannkakssmet, stek ca ½-1 minut per sida. Lägg upp på ett fat och gör likadant med resten av smeten, totalt ca 4 rispannkakor
rapsolja till stekning av pannkakorna. Ingredienser 300 g rismjöl 2 tsk gurkmeja 1 tsk salt 2 st ägg 4,5 dl kokosmjölk 2 dl kolsyrat vatten rapsolja till stekning av pannkakorna Fyllning 1
May Paholtup-Berg, Stockholm. Dipsås. 1. Blanda ihop rismjöl, majsmjöl, curry, gurkmeja, kokosmjölk, kokoskräm och vatten i en matberedare o kör ca 1 min tills det blir en jämn smet
Innan servering tillagar du pannkakorna genom att vispa samman ägg, mjölk och soja i en bunke. Nu är det dags att servera pannkakorna med pulled pork och övriga tillbehör som passar dig
DelaFacebookTwitterE-postGillaGilla Laddar. Smörstek pannkakorna i mindre panna. Ingredienser till 6 st minipannkakor. Ställ svalt 5-10 min. Relaterade Ingredienser till 6 st minipannkakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.