ett härligt fluffigt vitt bröd utan en gnutta fiber i sig, ett generöst lager med fettig majonnäs, sriracha och skivor av jalapeños för hetta, gurka för krispighet och friskhet, saltig och umamipackadtofu och sen det som binder ihop mackan och det som är grädden på moset
I stort sett så är det en baguette fylld med stekt fläsk (i originalet så klart, här använder jag tofu), picklade grönsaker, mängder med koriander, srirachasås och majonnäs
Det tog sin tid innan jag gjorde min första Bánh Mì, men med tanke på hur simpelt det är lär det inte dröja länge tills det återigen finns en vietnamesisk macka i min hand
Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Låt fräsa en minut. Innehåller vanligtvis nötfärs men som i denna version ersätts med riven rökt tofu. Bor du i Malmö och gillar tofu så rekommenderar jag Öst Asien Livs på Möllevångstorget som på lördagar säljer en helt fantastisk friterad tofu som är något av det godaste i tofuväg jag ätit i Sverige
Jag och tofu går inte direkt way back om man säger så för det var först förra året som jag verkligen fattade storheten med denna ljuvliga lilla sak men nu för tiden äter jag det minst en gång i veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.