Banh mi burger - Fläskburgare med pickles och sriracha
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0,5 dl ättiksprit (12 %)
  • 11 dl strösocker
  • 11 dl vatten
  • 110 cm rättika
  • 12 stora morötter
  • 1600 g fläskfärs
  • 13 msk japansk soja
  • 11 msk fisksås
  • 11 msk strösocker
  • 12 klyftor vitlök, rivna
  • 1 ca 4 cm ingefära, finriven
  • 14 hamburgerbröd av briochetyp
  • 11 huvudsallad
  • 11 rödlök, tunt skivad
  • 10,5 gurka, tunt skivad
  • 11 lime, klyftad
  • 11 dl majonnäs
  • 1 srirachasås
  • 1 färsk koriander
  • 1 Snabbpickles0,5 dl ättiksprit (12 %) 1 dl strösocker 1 dl vatten 10 cm rättika 2 stora morötter
  • 1 Burgare600 g fläskfärs 3 msk japansk soja 1 msk fisksås 1 msk strösocker 2 klyftor vitlök, rivna ca 4 cm ingefära, finriven
  • 1 Till servering4 hamburgerbröd av briochetyp 1 huvudsallad 1 rödlök, tunt skivad 0,5 gurka, tunt skivad 1 lime, klyftad 1 dl majonnäs srirachasås färsk korianderBörja med att snabbpickla morot och rättika. Blanda samman ättika, strösocker samt vatten och rör till sockret löst sig. Strimla morot och rättika i tunna tändsticksstavar (julienne). Låt marinera i lagen medan du gör burgarna. Blanda alla ingredienser förutom färsen till burgarna. Vänd sedan försiktigt i färsen så att den blir blandad med smaksättningen, utan att röra för mycket. Forma till 4 burgare med blöta händer. Stek burgarna på bägge sidor tills de är genomstekta. Rosta bröden lätt och bred på majonnäs. Lägg på salladsblad, burgare, pickles, rödlök, gurka, sriracha och koriander. Servera genast!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.