Denna gång blev det med ett par övermogna bananer som behövde lite uppmärksamhet. Idag var det dags för jobb igen efter lite julledighet, sambon är dock ledig denna vecka och är hemma med dom små
Låt svalna lite innan du skär sconesen och äter dom med något gott på. Söndagar tycker jag förtjänar en extra god och lång frukost, därför gjorde jag världens godaste bananscones som både jag och Josse har testat tidigare
Mixa i hop allt med en gaffel eller stavmixer. Servera med en god lagrad ost och osötad fikonmarmelad. Dessa scones gör jag ett par gånger i veckan och gör jag dubbel-tredubbelsats fryser jag in
Tanken med vårt bakbord till köksbord funkar faktiskt bra. Havremjöl är inte konstigare än det låter. Visst det blir precis lika kladdigt och kaosigt med bak nu som förr, men det får liksom plats bättre
Dessa bananscones är min version av Jamie Olivers "scones med torkad frukt". Ananasyoggi från Yoplait, med rågfras på, samt hett citronvatten med torkad ingefära i
Mixa samman banan och ägg, gärna med en stavmixer. Klicka ut 4-6 st runda scones på en plåt med bakplåtspapper. 1 dl mandelmjöl (funkar med havre/bovete- eller annat mjöl också)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.