Jag gjorde om receptet lite efter eget tycke och smak. Hade dock sällskap av bästa Jennys Matblogg i lurarna vilket gjorde att promenaden gick hur snabbt som helst
Med hjälp av fingrarna eller en kavel, tryck ut pajdegen ilångpannan. Om det krisar går det ju faktiskt att äta pajen kall tillochmed… Godast tycker jag att kyckling- ochbroccolipajen är ljummen, med en tomatsallad till
Här nedan ser ni receptet med den mjölmängd som jag använt och då blev brödet riktigtsaftigtochinte ens torrt dagen efter som hembakat annars gärna blir
Smöra och bröa en långpanna, eller använd bakplåtspapper, och bred sedan ut smeten ilångpannan. Bland annat så hade jag bakat chokladrutor med banapengar i, och ja, vem tycker inte om choklad liksom
Rör ut jästen i det ljumna vattnet ochtillsätt sedan sirap, olja, solrosfrön, riven morot och mjölsorterna, arbeta till en smidig deg och låt jäsa i 40 minuter. Platta sedan ut degen i en lätt mjölad långpannaoch skär i24-bitar (så går det lättare att få portionsbitar av det färdiga brödet). Jäs brödet ilångpannani 30 minuter, pensla med ägg och strö över solrosfrön och havregryn. Grädda mitti ugnen i 225 grader i 20-25 minuter. 1/2 dl mörk sirap. 1 stor finriven morot. 2 dl rågsikt. 5 dl vetemjöl special
Gör gropar i degen medfingrarnaochklickaifyllningen. koka upp dem och red av med majsstärkelse. Tillsätt salt, socker, mjöl ochklickai det mjuka smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.