14 bananer
100 g nötter Pajskal 100 g smör ½ dl råsocker 1 dl havregryn (gärna fullkorns-) 2 dl vetemjöl Knäcksmet 100 g smör 1 3/4 dl råsocker 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 3/4 dl vetemjöl* Sätt ugnen på 200 grader. * Börja med pajskalet. * Smält smöret. Rör först i sockret sedan havregryn och mjöl. * Rör ihop till en tjock deg. * Tryck ut den tunt i en pajform, grädda mitt i ugnen 10 min. * Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull. * Tillsätt socker, grädde och mjölk. * Vispa i mjölet. * Låt sjuda 5 min under omrörning tills smeten tjocknar lite. * Halvera bananerna på längden, grovhacka nötterna. * Fördela bananerna i pajskalet. * Strö över nöthacket och häll på knäcksmeten. * Grädda mitt i ugnen 20-25 min. * När smeten börjar bubbla lite och har fått fin färg, ta ut den. Pajen får en alldeles speciell smak av råsockret, så byt helst inte ut det mot vitt socker. Gott med lite glass till?
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Klä en rektangulär form 20 x 20 cm med bakplåtspapper. 20 cm med. Denna rutan är fantastisk. Egentligen är det en småkaka från början, men nu gjorde jag den i rutor igår
En klassisk smulpaj, det är ganska mycket socker i smuldegen vilket passar bra när man använder sura bär, dessutom blir smulorna krispiga med en smörkolaton
Denna enkla rabarberkaka med kardemumma passar perfekt till helgfikat. Rabarberkaka med kardemumma. Smörj en form med avtagbar kant och bröa, gärna med kokos
Blanda med resten av ingredienserna. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg. Låt svalna och servera tillsammans med vaniljsåsen
Förra fredagen postade jag min marängsvisskladdkaka med jordgubbar & cocosprickar och jag tänkte att jag kör vidare på en ny fredagskladdis denna fredagen
Servera med hemgjord vaniljglass eller kokosglass så blir det extra gott. Dela i mindre bitar och lägg ner i en mixer tillsammans med kakao-, carob- och vaniljpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.