Bananknäckpaj med nötter
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 bananer
  • 1100 g nötter
  • 1 Pajskal
  • 1100 g smör
  • 1½ dl råsocker
  • 11 dl havregryn (gärna fullkorns-)
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 Knäcksmet
  • 11 3/4 dl råsocker
  • 12 dl vispgrädde
  • 11 dl mjölk
  • 13/4 dl vetemjöl
  • 14 bananer 100 g nötter Pajskal 100 g smör ½ dl råsocker 1 dl havregryn (gärna fullkorns-) 2 dl vetemjöl Knäcksmet 100 g smör 1 3/4 dl råsocker 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 3/4 dl vetemjöl* Sätt ugnen på 200 grader. * Börja med pajskalet. * Smält smöret. Rör först i sockret sedan havregryn och mjöl. * Rör ihop till en tjock deg. * Tryck ut den tunt i en pajform, grädda mitt i ugnen 10 min. * Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull. * Tillsätt socker, grädde och mjölk. * Vispa i mjölet. * Låt sjuda 5 min under omrörning tills smeten tjocknar lite. * Halvera bananerna på längden, grovhacka nötterna. * Fördela bananerna i pajskalet. * Strö över nöthacket och häll på knäcksmeten. * Grädda mitt i ugnen 20-25 min. * När smeten börjar bubbla lite och har fått fin färg, ta ut den. Pajen får en alldeles speciell smak av råsockret, så byt helst inte ut det mot vitt socker. Gott med lite glass till?

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.