Smakar lite som kolasnittar men i en mjuk kaka med massa daim i. Tillsätt vetemjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker och arbeta ihop bara precis till det går ihop till en deg
Kakan består av en härligt spröd botten, en krämig kolafyllning som toppas med en len mjölkchoklad. För att bryta av det söta så tycker jag det är grymt gott att ha på lite flingsalt
Den här kakan har jag haft i min receptgömma sedan 80-talet, och det är väl egentligen ingen påskkaka, men namnet gör att den är lite passande i påsktid
Dra ut lite till med en kniv om du önskar. 1en nypa salt. 1Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör om med en visp. 1Klä en ringform med bakplåtspapper (23 cm, om formen är större beräkna något kortare gräddningstid). 1Smält smöret till fyllningen och blanda det med kanel, socker och vaniljsocker. 1Ta ut kanelbullekladdkakan och servera den med lättvispad grädde
Använd gärna elvisp med vispar som du kan använda genom hela receptet. (Tänk på när du mäter upp vetemjölet att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.