Ett av alla mina veganska recept är denna kladdig banankaka. Kan låta märkligt, men faktum är att det är ett substitut för ägg som har blivit rätt välkänt under de senaste åren (banankakan smakar inte kikärtor)
Jag gjorde en jätte god banankaka idag utan varken socker eller smör och dessutom minimalt med mjöl. Min nyttiga banankaka med kokos2 ägg100 g kvarg/kesella light1/2 dl lätt mjölk2 bananerlite vanilj pulver1/2 msk honung1 dl mandelmjöl1/2 dl valfritt mjöl (kokosmjöl ifall du vill ha helt glutenfritt)1 msk bakprotein eller grahamsmjöl2 tsk bakpulver1 dl kokosen nypa saltTill formen, lite smör och kokos istället för ströbrödBlanda det torra ingredienserna för sig
Sockersötbanankaka. Min mamma bakade ofta en supergod och saftig banankaka när jag var liten. Idag experimenterade jag och testade att baka en liknande variant fast utan vetemjöl och socker
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
Basen i kakan är smält choklad (jag använder en variant utan tillsat socker, men det fungerar även fint att köra på en 70%-ig), ägg och mandelmjöl. 50 gram mörk choklad, utantillsattsocker. 50 gram mörk choklad, utantillsattsocker
Min variant är så klart utantillsattsocker. Det går säkerligen att använda sötströ (en sötning i samma konsistens som strösocker), men då blir konsistensen inte lika slät (använd en mindre mängd beräknat i volym, då det väger mer)
Passar givetvis bra att äta som de är utan något till, eller med någon slags grädde. Glutenfri brownie utantillsattsocker - 6 bitar. 70 gram mörk choklad, utantillsattsocker. Glutenfri brownie utantillsattsocker - 6 bitar. 3 ägg 70 gram mörk choklad, utantillsattsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.