Det är gott med något sött efter maten men det behöver inte innebära massa socker och kalorier. Det går att få till goda och nyttiga efterrätter utan att behöva oroa sig för vikten
Den är verkligen god denna banankaka med kokostosca. Jag har sett flera varianter på mjuka kakor med kokostosca som blåbärskaka, chokladkaka, kladdkaka och med en helt vanlig sockerkaksbotten
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Till måndagens styrelsemöte med Astma- och Allergiföreningen hade jag med mig en nybakad banankaka, som var glutenfri, mjölkfri, äggfri och fri från en massa annat också
Innan jag fixade maten slängde jag ihop en Banankaka eftersom vi hade bananer som blivit övermogna. Tiril är så förkyld och sov knappt nåt inatt, blev en riktigt jobbig natt
Banankaka är ett klassiskt sätt att ta till vara övermogna bananer. Börja med att smöra och bröa en avlång bakform (en vanlig rund sockerkaksform funkar givetvis också)
Men för att tacka våra fina grannar för att vi har fått våldgästa de och ockuperat deras soffa så tänkte jag att en banankaka är perfekt att ge bort som 'Tack'
I alla fall låg de stackarna där i fruktskålen och bara skrek om att bli omhändertagna, så det var bara att ge sig i kast med äggvispandet och bananmosandet
Som glasstårta kan man ju förbereda den i god tid och bara dekorera den innan servering då den behöver en kvarts tining för att vara lättare att skära i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.