Banankaka med valnötter och choklad
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 bananer
  • 11 dl kokossocker eller strösocker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 12 ägg
  • 11 dl mjölk
  • 1100 g smör, smält
  • 11 dl mandelmjöl
  • 11 dl bovetemjöl
  • 11 msk psylliumfrömjöl (psyllium- eller fiberhusk)
  • 11 tsk bakpulver
  • 11/2 tsk bikarbonat
  • 11 tsk kanel, malen
  • 1100 g mörk choklad, hackad
  • 11 1/2 dl valnötterSätt ugnen på 175 grader.
  • 1 Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
  • 1 Mosa bananerna.
  • 1 Vispa ihop socker, vaniljsocker och ägg.
  • 1 Blanda mjölken i det smälta smöret.
  • 1 Blanda alla torra ingredienser – utom choklad och valnötter – i en bunke. Vänd ner smörblandningen, bananmoset och äggblandningen, lite i taget.
  • 1 Vänd ner chokladen och valnötterna.
  • 1 Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i cirka 35–40 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.