Mosa bananerna och rör ner bland de torra ingredienserna tillsammans med det smälta smöret. Vispa äggvitor och grädde med elvisp var för sig och blanda försiktigt ner i smeten
Här kommer nu årets första banankaka på bloggen. Efter det har jag faktiskt repriserat kakan flera gånger med alldeles nyköpta fräscha bananer och dito dadlar
Idag testade jag att baka en banankaka, en glutenfri sådan. Den blev väldigt saftig och god. 2 ägg2 dl socker2 övermogna bananer125 g smör 3 dl Semper white mix2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker 100 g mörk choklad Smör och kokosflingor till formenSmörj en sockerkaksform och strö i kokosflingor
I alla fall låg de stackarna där i fruktskålen och bara skrek om att bli omhändertagna, så det var bara att ge sig i kast med äggvispandet och bananmosandet
Mixa ihop skalad banan och skalat päron tillsammans med citronsaften. Blanda ihop de båda mjölsorterna med psyllium, bakpulver, bikarbonat och russin, och vänd ned i smeten
Häromdagen hade jag lite fula bananer som behövde användas, här är resultatet❤️ 3 små mogna mosade bananer2 dl växtbaserad yoghurt1 msk fiberhusk 1 dl valnötter grovhackade 2 dl hasselnötsmjöl1 tsk bakpulver Vanilj och kanelVispa allt med elvisp till en jämn smet, låt svälla 10 min
Mosa bananerna och blanda med lönnsirap i en bunke. Tahini- & Banankakan innehåller varken vitt socker eller vetemjöl, vilket gör den både glutenfri och lite nyttigare, bra va
Orkar ni med ett banankakerecept till. I synnerhet på torsdagar när vi har hand om Lilla I, för hon älskar banankaka och vill alltid baka när hon är här
Ingredienser Mjuk banankaka Receptet är för 1 kaka 6 st ägg 2 msk kokossocker (alt. 2 msk honung) 60 ml kokosolja 120 ml kokosmjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk äkta vaniljpulver 2 st banan Att ströa formen med riven kokos 1 nypa himalayasalt/havssalt Lite smält kokosolja och riven kokos till formen
Smörj en form med kokosfett och kokosflingor och klicka i smeten. 4 stora ägg2 st mogna stora bananer1 tsk vaniljpulverVispa mosade bananer, ägg och vaniljpulver till en smet med elvisp. 1,5 dl kokosnötsmjöl1 msk fiberhusk2 msk kokosfett1 dl yoghurt1 tsk kanel eller pepparkakskryddor1,5 tsk bakpulverBlanda resten av ingridenserna med äggsmeten och rör väl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.