Banankaka är ett klassiskt sätt att ta till vara övermogna bananer. Börja med att smöra och bröa en avlång bakform (en vanlig rund sockerkaksform funkar givetvis också)
Men för att tacka våra fina grannar för att vi har fått våldgästa de och ockuperat deras soffa så tänkte jag att en banankaka är perfekt att ge bort som 'Tack'
Bakade en för mig ny sorts och lite annorlunda banankaka häromdagen. Dekorera med smält choklad eller glasyr (florsocker utrört med lite vatten) Låt svalna något innan du skär längderna i lagom stora bitar
Att jag format dom runda är för att jag tycker att det är enkelt och vackert, men du kan lika gärna hälla smeten i en burk med bakplåtspapper och skära fyrkanter istället
Jag fick långväga snabb besök av min dotter och ville överraska henne med något gott efter middagen. Alla tyckte den var väldigt god även om vi hade lite brottom att ta ut den efter chokladen hade åkt på
Idag har jag lite sjukstuga här hemma, vaknade hängig imorse så lyxar med denna krämiga varma chokladdryckmed cashewnötsmör i och hoppas den ska motverka att en eventuell förkylning bryter ut
Vänd ner smörblandningen, bananmoset och äggblandningen, lite i taget. 1100 g mörk choklad, hackad. 1Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. 1Vispa ihop socker, vaniljsocker och ägg. 1Blanda alla torra ingredienser – utom chokladoch valnötter – i en bunke. 1Vänd ner chokladenoch valnötterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.