100 g
blockchoklad men det har jag bytt ut mot 150 g (för det är så gott med choklad ) chokladknappar i stället. Chokladknappar är, tycker jag, godare än blockchoklad och då slipper man hacka.
75 g
smör
2 1/2 dl
socker
2 msk
mjölk
1/4 tsk
salt
1 tsk
vaniljsocker
2
ägg
2
bananer
150 g
choklad
2 1/2 dl
vetemjöl
1 tsk
bikarbonat
175 grader
Den ska knappt vara klar i mitten för att bli extra saftig
Banankaka är ett klassiskt sätt att ta till vara övermogna bananer. Börja med att smöra och bröa en avlång bakform (en vanlig rund sockerkaksform funkar givetvis också)
Det här är ingen vanlig banankaka, utan en saftig, kladdig kaka med underbara bitar av choklad. Jag tog med mig den här kakan till jobbet förra veckan och många ville genast ha receptet, så här kommer det
Men för att tacka våra fina grannar för att vi har fått våldgästa de och ockuperat deras soffa så tänkte jag att en banankaka är perfekt att ge bort som 'Tack'
Jag har tänkt att jag ska svänga ihop en banankaka i flera veckor nu. För jag blev mycket nöjd med den och "råkade" äta upp en skiva redan innan jag började fotografera
Bakade en för mig ny sorts och lite annorlunda banankaka häromdagen. Dekorera med smält choklad eller glasyr (florsocker utrört med lite vatten) Låt svalna något innan du skär längderna i lagom stora bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.